1 2 >

HİDROLİK FİLTRE HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Hidrolik Fitre Seçimi Hakkında

Filtre gövdesi filtre elemanının, hidrolik sistemle bağlantısını sağlar. Gövde üzerinde giriş çıkış bağlantıları bulunmaktadır. Bu sayede filtre elemanı hidrolik sisteme bağlamaktadır. Filtrenin mekanik montajı yapılmış olunur. Bu sayede by-pass imkanı da verilir. Kirlilik göstergesi gibi durumlar için fonksiyon üstlenmektedir.

Gövdenin seçiminde basıncın etkisi büyüktür. Buna ek olarak montaj şekli ve bağlantıların ölçüleri de filtrenin dizayn kriterlerindendir. Filtreler genellikle emiş, basınç, dönüş hatları için dizayn edilmiş olan bir gerekliliktir.

Hidrolik Fitre Çeşitleri Hakkında Bilgi

Hidrolik filtreler endüstriyel alanlarda makinalarda kullanılmaktadır. Bu edenle çok fazla ürün çeşitliliğine sahiptir. Bunlardan bahsedecek olursak:

Emiş Hattı Filtreleri: emiş hattında pompayı korumak için kullanılmak görevidir. Depoda hidrolik sisteme verilmesi için akışkanları temizlemektedir. Sisteme temiz akışkan göndermek için vardır. Bu filtre çeşidi emiş gücünü sağlamakla görevli pompa, emiş hattı üzerine yağ tankı bulunan yere yani içerisine yerleştirilir. Hidrolik pompa filtresi araçtaki tüm zararlı maddeleri düzenekten süzmeyi sağlamaktadır. Bu da motorun ömrünü uzatmasını sağlamaktadır. Emiş hattı filtreleri, bakımları zor olarak bilinmektedir. Çünkü depo hattı içerisine yerleştirilirler. Tıkandıkları zaman emiş zorlaşmaktadır. Bu nedenle bu durumun engellenmesi için gözenekli pompanın kullanılması daha mantıklı olacaktır.

Dönüş Hattı Filtreleri: hidrolik sistemden görevini depoya dönen akışkan filtre elde etmiş bulunmaktadır. Dönüş hattı üzerine bağlı olarak çok yüksek  bir basınca sahip bulunmayan dengeli bir basınçla çalışan filtrelere denilmektedir. Bu filtre, sıvıyı pisliklerden zararlı bakterilerin oluşumundan ve kendilerinden arındırmaktadır. Arıtma sonunda çıkan pislikler depoya gider ve döndürülür. Dönüş hattı filtrelerinin avantajı hem ekonomiktir ve bakımı kolaydır. Dezavantajı da bulunmaktadır. Bu ise temizliği kır dolaşımından sonra yapmasından dolayı kaynaklanan dezavantajıdır.

Basınç Hattı Filtresi: pompadan sonra takılarak filtre elemanlarının zarar görmesini önlemektedir. Bu filtre korunması gerek elemanlara temiz sıvı gönderir. Bu nedenle faydası ok büyüktür. Basınç hattı filtresinin dezavantajı basınca karşı dayanaklı gövde gerektirmesidir. Bu nedenle basınç hattı pahalıdır ve yapımı zordur.

Filtre Elemanları Hakkında Bilgi

Toz ve kir filtrenin derin tabakalarına hapsolmaktadır. Tabakadaki pislik yoğunluğunun artmasından dolayı direnç yükselir. Bir noktadan sonra filtrenin derin bakımdan geçmesi gerekmektedir. Traktör filtreleri ise derin tabakalardan oluşmaktadır.

Yüzeysel Filtreler

Bu tip filtre sisteminde toz, pislik ayrımı derin tabakalardan yapılmamaktadır. Filtrenin yüzeyinde gerçekleşmektedir. Derin filtreler birden çok katmanlı olunca yüzeysel filtre tek katmandan oluşur. Bu nedenle daha sık kontrole gerek duyulur.
Hidrolik filtrenin özelliklerinden bahsedecek olursak:

Geniş bir açı aralığı için beta kararlılığının olması gerekmektedir. Temizleme dereceleri için filtreleme gücü olmalıdır. Hidrolik filtre yüksek basınç altında kir tutma kapasitesine sahip olmalıdır. Bu en önemli önceliklerden bir tanesidir. Kir tutma konusunda kesinlikle büyük bir performans göstermesi gerekmektedir. Hidrolik filtrenin ayrıca büyük filtre alanının olması da çok önemlidir. Bu koşulların önemi göz ardı edilmemelidir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR